spcegroup
Brickbox


This project consists of a first floor extension to a family home in East London. Whilst quite small it proved to be a challenge in terms of Planning: Not only does the property sit in a strict conservation area, there has also never been a case where an extension on the first floor has been granted planning along this terrace. After an initial rejection and a lost appeal we have succeeded in obtaining Planning Approval.

The brickbox consists of timber framed but brick clad, super thin but high-performance envelope which has been specifically designed for this project. The fair-faced brick appears externally and internally. A frameless skylight forms the roof to the entire extension and allows natural daylight to illuminate and soften the space. The palette is complemented with Ipe wood, bright inbuilt joinery, leather ironmongery and copper details such as a copper tinted glass radiator.

The space appears to be wrapped from the outside in. When seen from the garden one looks straight through the window and the skylight giving the impression that the extension is just an envelope of an external space.



Client: Confidential


Structrual Engineers: TALL


Budget: Confidential


Status: Completed.

 
back
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10