spcegroup
Forest View



We have been invited to review the existing ground floor rear extensions of an Edwardian house in the Aldersbrook Conservation Area. What we found was a convoluted layout that rendered the kitchen and dining area difficult to use and, crucially, obstructed views into an immaculate garden and beyond into Wanstead Forest.

We have removed the existing extensions, replaced them with a new 3m extension and remodelled the internal layout. The extension has taken the shape of a monolithic black riven slate block which contains a long elevation of slender framed sliding doors and four aligned skylights.

The created kitchen and the dining area are now sleek yet warm and finally provide a fabolous view to the outside.

A mirrored walk-in larder enables daylight to be deflected deep into the darkest parts of the house. A new matching Crittal-style glass screen provides the separation between the new contemporary space and the traditional front part of the house. A new WC, a small utility room and a wardrobe have also been added.


Client: Confidential


Sturctural Engineer: Constant Structural Design


Status: Completed 2017

 
back
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8