spcegroup
M House


This is one half of a double project of two adjacent properties in a conservation area in Mile End, East London. Two neighbours have teamed up to improve their family homes with additional bedrooms, new bathrooms, kitchens, dramatic skylights and modern finishes. The scope of this project consists of a first floor extension, a remodelled family bathroom on the ground floor and a new bedroom, a new bathroom and a sleek kitchen & dining area on the lower ground floor.

 

Our client’s brief calls for ‘clean lines’ and minimalism. Our response comes in the shape of many, carefully considered lines creating a three-dimensional network of mostly white surfaces. Different types of white materials introduce a subtle play of shadows and reflections. A large skylight and large glazed openings facing the garden allow great natural lighting whilst all artificial lighting is indirect and hidden. A polished concrete floor enables all light to reflect deep into the space.

 

A project specific floor build up has been especially designed to cope with shallow foundations and a peculiar party wall. This in return has eliminated the requirement for an underpinning of existing foundations which saved the client thousands of pounds.

 

 

Clients: Confidential

 

Structural Engineers: Fluid Structures

 

Contractor: DMV Dinus

 

Budget: Confidential

 

Status: Completed 2015

 
back
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14 Slideshow Image 15 Slideshow Image 16 Slideshow Image 17 Slideshow Image 18 Slideshow Image 19